English  taal engels          WELKOM          Contact gegevens Contact 01          Parochiefolder  & Agenda

Nieuws uit de heilige lodewijkkerk

Heilig Triduum

Witte Donderdag  Instelling van de Eucharistie en het Priesterschap  H.Lodewijkkerk 19 uur
Goede Vrijdag    Kruisweg H.Lodewijkkerk 15 uur
Tocht met het Kruis Start Hooglandsekerk 16-17 uur
Sobere Maaltijd H.Lodewijkkerk 17-18 uur
Plechtigheden met Passie-evangelie,
universeel gebed, kruishulde en H. Communie
H.Lodewijkkerk 19 uur
Stille Zaterdag  Gebed met Psalmen en overweging
over Stille Zaterdag
H.Lodewijkkerk 9.30 uur
PAASWAKE St.Josephkerk 21 uur
1ste Paasdag   Verrijzenis van de Heer H.Lodewijkkerk 10 uur
Aanbidding/Biecht - Adoration/Confession H.Lodewijkkerk 17 uur
English Mass H.Lodewijkkerk 18 uur
2de Paasdag Octaaf van Pasen H.Lodewijkkerk 10 uur

de Heilige dagenGoede Vrijdag Kruis

• Kruisweg: op vrijdag na de avondmis in de Lodewijk bidden we de kruisweg met teksten van Hans Urs von Balthasar. Woensdag is de Liturgie van het Woord van de avondmis in de Joseph bij de kruiswegstatie-afbeeldingen.
      • Bij de zondagspredikatie zullen we vooral stilstaan bij de zeggingskracht van het Kruis en het Lam Gods.
      • Over de Vastenacties vindt u informatie in de kerken (wij ondersteunen de parochie van Fr. Lucas.
      • Goede Week waarin vanaf Palmzondag we dag na dag de Heer volgen naar het Kruis toe. Op Palmzondag horen we al een heel Passie-Evangelie.
      • Heilig Triduum bestaat uit de drie meeste heilige Dagen van het Jaar: Witte Donderdag / Goede Vrijdag – Stille Zaterdag - Paaszondag. Dagen om als het enigszins kan de plechtigheden mee te maken.
      • Zondag van Barmhartigheid, 28 april. Noveen begint 19 april.
      • Smakt en Kevelaer 2 daagse bedevaart op 31 april / 1 mei * Meimaand - Maria maand - Rozenkrans.
      • 1e H.Communie op zondag 12 mei. We bidden voor de kinderen.

pastoor Smith

• Verschilende catechese onderwerpen, zie de folder of klik HIER
      • U bent welkom in de aanbiddingskapel van vrijdag 14u t/m zaterdag 14u wij zoeken ook nog bidders voor de nacht mocht u intresse hebben stuur dan een This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Paas en Site

(extra) Biechtgelegenheid

• Elke zondag 17.00 – 17.50 uur Lodewijkkerk
      • Elke woensdag 18.30 – 18.55 uur Sint Josephkerk
      • Maandag 15 april 19.30 – 21.00 uur Sint Josephkerk 2 priesters aanwezig (avond van Barmhartigheid)
      • Dinsdag 16 april 19.45 uur H. Lodewijkkerk zolang er biechtelingen zijn.

Paastriduüm

U weet wat het Paastriduüm inhoudt, maar geldt dat ook voor uw familie en vrienden?
U kunt hen attent maken op een mooie WEBSITE waar het Paastriduüm op een mooie en begrijpelijke manier wordt uitgelegd.

PREEK VAN DEZE WEEK

Zondag 14 april - Palmzondag
Jesaja 50,4-7 / Psalm 22(21),8-9.17-18a.19-20.23-24 / Filippi 2,6-11 / Lucas 22,14-71.23,1-56

Eerdere preken vind u op on YOUTUBE-KANAAL

catechse voorjaar 2019

Er is weer een ruim aanbod van catechese de folder kunt u vinden in de kerk maar ook HIER online.

DE PREKEN OP DE PODCAST

podcastsWist u dat u de preken uit de H. Lodewijkkerk eenvoudig kunt terugluisteren op uw computer, smartphone of tablet? De preken worden namelijk wekelijks kosteloos aangeboden als podcast.

Een podcast is een zogenaamde ‘feed’ waarop u zich kunt abonneren. U kunt dan direct de laatste preken beluisteren en indien er een nieuwe preek beschikbaar komt, kunt u hiervan een melding krijgen. Ook is het mogelijk om preken eenvoudig te downloaden op uw smartphone zodat u ze op een later tijdstip terug kunt luisteren, bijvoorbeeld in de trein of in de auto op weg naar uw werk. De preken beluisteren op de computer is ook mogelijk.

Zoals gezegd heeft u voor het beluisteren van een podcast een (gratis) programma nodig. Op apparaten met iOS (iPhone/iPad) download u de app ‘Podcasts’ van Apple. Voor apparaten met Android kunt u de app TuneIn downloaden, op de computer (Windows/macOS) gebruikt u bijvoorbeeld iTunes. U hoeft geen account aan te maken of uw persoonlijke gegevens op te geven.

In de app zoekt u eenvoudig het kanaal ‘Preken uit de H. Lodewijk Parochie’ en drukt u op ‘abonneer’. U kunt nu direct de laatste preken beluisteren. Keer wekelijks terug naar de app om de laatste preek te downloaden.

parochie administratie

De formulieren en brief om uw gegevens in te vullen om zodoende de parochie administratie op orde te krijgen liggen nog altijd achterin de kerk.

Het is belangrijk ook voor de toekomst dat we weten wie er regelmatig in de Heilige Lodewijkkerk komt zo kunnen we ook kijken wat we kunnen aanbieden aan catechese, vorming etc. We kunnen u hierover dan ook eenvoudig informeren.

Naast het formulier is er ook een brief waarin een en ander nog verder wordt toegelicht.

De brief en het formulier kunt u HIER vinden.

Heel veel dank voor uw medewerking,