English  taal engels          WELKOM          Contactgegevens Contact 01          Parochiefolder  & Agenda

Nieuws uit de heilige lodewijkkerk

BarmhartigheidJuli - Maand van het Kostbaar Bloed

“De kracht van het Bloed van Christus, God en mens, is oneindig groot, en de liefde, die onze Verlosser bewogen heeft, het te vergieten, is eveneens oneindig. Reeds bij de besnijdenis op de achtste dag na Zijn geboorte vergoot Hij Zijn Bloed, en daarna heeft dit overvloedig gestroomd, toen Hij in de hof van Getsemane, ‘aan doodsangst ten prooi’ nog met meer aandrang bad, bij Zijn geseling en doornenkroning, toen Hij opging naar Calvarië en daar aan het kruis genageld werd, en tenslotte toen Zijn zijde met een brede wond werd geopend, tot een teken van dit goddelijk Bloed, dat ook vloeit door alle Sacramenten van de Kerk. Dit alles maakt het niet alleen passend, maar ook noodzakelijk, dat alle gelovigen door het Bloed herboren, dit met godsvrucht aanbidden en Het een dankbare liefde betuigen.”

Paus Johannes XXIII

Preek van deze week

Zondag 14 juli - 15e Zondag door het jaar
Deuteronomium 30,10-14 / Psalm 69(68),14.17.31.33-34.36ab-37ab / Kolosse 1,15-20 / Lucas 10,25-37

Eerdere preken vind u op on YOUTUBE-KANAAL

Catechese

Er wordt momenteel hard gewerkt aan de catechese agenda voor het komende seizoen. Zodra we de data hebben kunt u die hier vinden.

Podcastluister de PREKEN via PODCAST

Wist u dat u de preken uit de H. Lodewijkkerk eenvoudig kunt terugluisteren op uw computer, smartphone of tablet? De preken worden namelijk wekelijks kosteloos aangeboden als podcast.

Een podcast is een zogenaamde ‘feed’ waarop u zich kunt abonneren. U kunt dan direct de laatste preken beluisteren en indien er een nieuwe preek beschikbaar komt, kunt u hiervan een melding krijgen. Ook is het mogelijk om preken eenvoudig te downloaden op uw smartphone zodat u ze op een later tijdstip terug kunt luisteren, bijvoorbeeld in de trein of in de auto op weg naar uw werk. De preken beluisteren op de computer is ook mogelijk.

Zoals gezegd heeft u voor het beluisteren van een podcast een (gratis) programma nodig. Op apparaten met iOS (iPhone/iPad) download u de app ‘Podcasts’ van Apple. Voor apparaten met Android kunt u de app TuneIn downloaden, op de computer (Windows/macOS) gebruikt u bijvoorbeeld iTunes. U hoeft geen account aan te maken of uw persoonlijke gegevens op te geven.

In de app zoekt u eenvoudig het kanaal ‘Preken uit de H. Lodewijk Parochie’ en drukt u op ‘abonneer’. U kunt nu direct de laatste preken beluisteren. Keer wekelijks terug naar de app om de laatste preek te downloaden.

parochieadministratie

Het formulier voor het aanpassen van uw gegevens in de parochieadministratie kunt u HIER vinden. Deze liggen ook achterin de kerk. Door het bijhouden van een parochieadminstratie kunnen we gericht activiteiten organiseren voor iedereen binnen de parochie, zoals catechese, bedevaarten en vormingsbijeenkomsten. We kunnen u hier dan ook - indien gewenst - eenvoudig over informeren. Bij het formulier vindt u een brief waarin een en ander wordt toegelicht.

Heel veel dank voor uw medewerking.